Közelekedés

Közlekedés Heraklionban

Heraklion nemzetközi repülőtér

A Heraklion nemzetközi repülőtér (másnéven: Nikosz Kazantzakisz repülőtér) Kréta legnagyobb repülőtere és Görögország második legnagyobb légikikötője Athén után. 5 km-re keletre helyezkedik el a várostól.

Autóval könnyen elérhető Heraklionból, az E75-ös autópálya mellett fekszik, de a városközpontból, az Ikarou nevű úton is eljuthatunk ide.

Helyi autóbusszal is bejuthatunk a repülőtérről a városközpontba. A buszok percenként járnak hétfőtől vasárnapig, de érdemes tudni, hogy vasárnap ritkábban közlekednek. A buszmegálló néhány perc sétára van a terminál épületétől. A 78-as számú busszal mehetünk be Heraklion buszállomására. A menetidő kb. 20 perc a városközpontba.

Természetesen taxival is bejuthatunk Heraklionba, a terminál épülete mellett találjuk meg a taxikat. A helyi taxik szürke színűek. Éjféltől reggel hatig dupla fuvardíjat számolnak fel, ami az utasokra és a csomagokra is vonatkozik.

Autóbérlés Heraklion repülőtéren
A Heraklion repülőtéren, az érkezési csarnokban megtaláljuk a következő autóbérlő cégek pultjait: Surprice, Thrifty, Autocandia, Sixt, Europcar, Green Motion, Hertz, Avis, Budget és Firefly. Ahhoz, hogy bejárjuk az egész szigetet, érdemes autót bérelni. Az eldugott hegyi falvakba vagy a kis öblökbe, csak így tudunk eljutni.

Autóbérlés Heraklion