Vásárlás

Üzletek, piac és vásárlás

Heraklion legrégebbi bevásárlóutcája az Odos 1866, ahol minden megtaláható, amire az embernek szüksége van. Friss gyümölcsök, zöldségek, ruhák, törülközők és még sorolhatnám. A turistáknak érdemes itt nézelődniük, mert különböző krétai szuvenírok is megvásárolhatóak. Ezek közé tartozik a híres krétai kakukkfű aromájú méz, szárított fűszerek, olívaolaj és az abból készült kozmetikumok, habkő, olívafából készült tál, festett kerámia és réz kávékiöntő.

Piac Heraklionban

Hétfőtől szombatig piacot is tartanak (reggel 8-tól délután 2-ig) ebben az utcában. Az Odos 1866 tetején egy jobbra vezető kis mellékutcán megtaláljuk a halpiacot is, az orrunk biztosan fog oda vezetni. Ha modernebb üzleteket is szeretnénk meglátogatni, akkor érdemes utunkat az Odos Daedalos felé vennünk, mert ott több nyári ruhát, kiegészítőt és ékszert árusító üzletet is megtalálunk.

Halpiac Heraklionban

Remek ajándékboltok vannak a 25th Avgoustou utcán, amely a tengerpartról felvezet egészen a Platia Venizelou-ig. Múzeumi replikák és tradicionális zene is megvásárolható itt. Ha helyi különlegességet szeretnénk megkóstolni és vinni az otthoniaknak, akkor érdemes a Chios-szigetéről származó balzsamos mézgát (másnéven masztix) és abból készült édességet, likőrt és kozmetikumot kipróbálni a Platia Venizelou-n a Mastiha nevű üzletben.

A Daidalou utcán pedig megtaláljuk a megszokott, nagy nemzetközi márkákat is pl. Zara, Benetton és társaik. Ha finom krétai bort szeretnénk venni, akkor azt mindenképpen érdemes közvetlenül a termelőktől vásárolni – Boutari az egyik híres krétai bortermelő cég. Náluk meg is kóstolhatjuk a bort, mielőtt vásárolunk.

Szuvenírüzlet Heraklionban

Az üzletek nyitva tartása változó, de legtöbb hétfőn, szerdán és szombaton reggel 8-tól délután fél 3-ig tart nyitva. Míg kedden, csütörtökön és pénteken 8-11 óra és 17-18 óra között.